Kedves Hallgatók!

A felvételi vizsgákkal kapcsolatosan a Tanulmányi Osztály tájékoztatója az útmutató.

A járványügyi helyzetre való tekintettel a BTK elrendelte a vizsgák online lebonyolítását, beleértve a záróvizsgát is.

Nem lesz személyes jelenléttel járó vizsga, sem zh. Ez alól kivételt képez az MA felvételi (június 22-24-ig) amely a TO tájékoztatásával egybehangzóan személyes részvétellel történik.

 Írásbelik:

Az online vizsgákat, zh-kat legvalószínűbben a Coospace teszt segítségével fogjuk lebonyolítani. De erről minden oktató saját hatáskörben dönt, és tájékoztatja a hallgatókat.

Szóbelik:

A szóbeli vizsgák (pl. zv) valamilyen videos alkalmazáson keresztül zajlanak majd (a platform kiválasztása még folyik), A szóbeli vizsgákon kamera és mikrofon használata kötelező lesz. A záróvizsgán a prezentációt lehetővé tevő képernyőmegosztás funkciót is használni kell majd.  Erre érdemes már most készülni, és megteremteni a működő internetkapcsolat és a megfelelő eszköz használatának lehetőségét, ha ez pillanatnyilag nem áll rendelkezésre.  Az alkalmazás linkjét és a tudnivalókat majd a vizsgát megelőzően megkapja minden érintett.

A teljesítések formáját az oktatók jelölik ki ebben az új helyzetben. Arról, hogy miként lesz egy adott tárgyból a számonkérés, Coospace felületen kell, hogy értesítést kapjanak a hallgatók. Aki ilyen leírást vagy tájékoztatást a Coospace felületén még nem kapott, az kérem, hogy forduljon az oktatókhoz, és kérdezzen rá a vizsga/számonkérés módjára.

A vizsgákra való jelentkezés szabályosan a Neptunon keresztül történik.  Ebben semmi változás nincs. Ahogy a vizsgaszabályokban sem. A bejelentkezés, javítás ismétlés stb. pontosan ugyanúgy működik, ahogy a tanulmányi szabályzat előírja.

A záróvizsgák online kerülnek lebonyolításra. Ennek menetéről a TO fog tájékoztatást küldeni.

Ahogy korábbi levelemben is megírtam a szakdolgozatokat a Modulóba a TO szabályainak megfelelően fel kell tölteni. Ezt követően, a témavezető számára a Coospace felületen fel kell tölteni word és pdf formátumban is. A helyzetre való tekintettel papíros változatot idén nem kell leadni.

A felvételihez az önéletrajzokat és a motivációs leveleket a később megadott módon kell majd elküldeni. Erről a végzősök hamarosan kapnak szintén tájékoztatást a TO-tól, és én is fogok írni. Ehhez még egy kis türelmet kérünk, még gondolkodunk a legjobb megoldáson.

Akinek egy adott tárggyal kapcsolatban van kérdése, kérem, hogy közvetlenül az oktatót keresse, ha nem kap kielégítő választ, akkor forduljon az oktató becsatolásával, az oktató tanszékvezetőjéhez. Igyekszünk mindent megtenni, hogy ebben az extrém helyzetben is sikeresen befejezzük a félévet, megoldjuk az oktatási feladatokat. Ebben számítunk az együttműködésükre!

Üdvözlettel, Szabó Éva (intézetvezető)