IMPULZUS – SZEGEDI PSZICHOLÓGIAI TANULMÁNYOK

 

DIÁKSZERZŐK PUBLIKÁCIÓS FÓRUMA

Az IMPULZUS – Szegedi Pszichológiai Tanulmányok a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészkara Pszichológiai Intézetének szabad hozzáférésű elektronikus kiadványa. Célja az, hogy fórumot teremtsen a magyar felsőoktatásban résztvevő pszichológus hallgatók magas színvonalú tudományos munkáinak bemutatására, a pszichológia bármely területéről és határterületéről, így segítve a tudományos publikálás gyakorlatának elsajátítását. Empirikus és elméleti – áttekintő jellegű munkákat egyaránt várunk. Kéziratokat elfogadunk BA és MA szintű tanulmányokat folytató szerzőktől, függetlenül attól, hogy tanulmányaikat nappali vagy levelező tagozaton végzik. A kiadvány évente egyszer jelenik meg. A kéziratokat kettős vak bírálati eljárás alá vetjük. Az IMPULZUS Pszichológiai Tanulmányok a 2004-től 2013-ig nyomtatásban megjelent Szegedi Pszichológiai Tanulmányok utódkiadványaként jelenik meg.

KÉZIRATOKAT VÁRUNK!

Az IMPULZUS – Szegedi Pszichológiai Tanulmányok c. e-folyóirat pályázatot hirdet pszichológus és gyógypedagógus BA, MA és Phd. hallgatók számára a magyar pszichológiát érintő tanulmány írására. A tanulmány bármely témát érinthet, amely a magyar pszichológia történetével kapcsolatos. Benyújthatók korábban elkészült és megfelelő formában átdolgozott műhelymunkák, szakdolgozatok. A tanulmány lehet többszerzős, másodszerzőként a témavezető oktató is lehet szerző.

Beküldési határidő2020 szeptember 30.

A pályázati munkát a folyóirat honlapján található útmutatás szerint kell elkészíteni és benyújtani. A sikeres pályamunkákat az IMPULZUS – Szegedi Pszichológiai Tanulmányok pszichológiatörténeti különszámaként fogjuk megjelentetni.

A pályázat kiírására a Ranschburg Pál emlékév keretében kerül sor.

2020-ban a magyar pszichológia egyik legjelentősebb alakjának, Ranschburg Pálnak az emlékévét ünnepeljük, születésének 150. és halálának 75. évfordulója alkalmából.

 

Archívum

 

5. évfolyam, 1. szám, 2018 november

Korábbi kiadványaink